Ideoita tekoälyn käyttöön opettajille

Koulutus opettajille tekoälyn tuomiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin.

Koulutussisältö

Tekoäly on tullut jäädäkseen. Nyt myös koulutuksen ja opetuksen pitää vastata muuttuneeseen tilanteeseen. Ideoita tekoälyn käyttöön opettajille-koulutuksen tavoitteena on antaa vastauksia siihen, mitä tekoäly on ja missä sitä käytetään. Koulutuksen alkuosassa kartoitetaan lisäksi teköälyn käytön sääntöjä ja luodaan mahdollisuuksia tekoälyn käyttöön kouluissa nyt ja tulevaisuudessa. Koulutuksen jälkimmäisessä osassa perehdytään käytännön esimerkkien avulla siihen, miten opettajat voivat hyödyntää tekoälyä oppitunneilla opiskelijoiden oppimisen välineenä sekä oman opetuksen ja arvioinnin suunnittelussa. Koulutuksessa annetaan toteutusideoiden lisäksi vinkkejä siihen, miten opettaja voisi keventää ja nopeuttaa työtään tekoälyn avulla. Lisäksi otetaan kantaa tekoälypohjaisen oppimisanalytiikan mahdollisuuksiin opettajan työn tukemisessa.

Kouluttajat

Kouluttajina tekoälykoulutuksessa toimivat Matti Lähtevänoja ja Riikka Korosalmi. Matti Lähtevänoja on pitkän linjan ICT-osaaja. Matti toimii opettamisen lisäksi Kuopion lukiotoimessa ICT-koordinaattorina ja pedagogisena valmentajana ja hän vastaa tässä tekoälykouluttajatiimissä tekoälyn teknisestä puolesta. Riikka Korosalmi on Kuopion klassillisen lukion biologian ja maantieteen lehtori ja Kuopion lukiotoimen pedagoginen valmentaja, sekä yrittäjä ja kouluttaja yrityksessään Educated by Riikka. Riikan intohimona on monipuolisen opetuksen ja arvioinnin kehittäminen ja hän vastaa tekoälykoulutustiimissä konkreettisten ideoiden esittelystä.

Pyydä tarjous!

Voit pyytää tekoälykoulutuksesta tarjouksen alla olevan lomakkeen kautta tai sähköpostitse info(at)educatedbyriikka.com. Kerrothan samalla tarkemmin koulutustilaisuuden luonteesta, osallistujamäärästä sekä toiveesta koulutuksen lähi-/etätoteutukseen. 

"Suosittelen lämpimästi Riikka Korosalmea ja Matti Lähtevänojaa lukio-opettajille, jotka haluavat syventää ymmärrystään tekoälystä. Heidän intohimonsa aiheeseen, asiantuntemuksensa ja pedagoginen lähestymistapa tekoälyn opettamiseen ovat hyvin vaikuttavia. Riikan ja Matin tarjoamat koulutukset eivät ainoastaan lisää opettajien tietämystä tekoälystä, vaan myös antavat käytännön työkaluja sen integroimiseen luokkahuoneeseen. Heidän koulutuksensa inspiroivat ja valmistavat opettajia kohtaamaan tekoälyn kasvavan merkityksen opetuksessa."

-Jan Överlund, myyntipäällikkö, Otavan Oppimisen palvelut
Kiitos! Tosi hyvin rakennettu ja rytmitetty koulutus! Aika meni nopeasti ja tuntui, että opin uusia näkökulmia!

-Mikkelin lukion opettaja VESO-päiväkoulutuksesta
Kiitos hyödyllisestä koulutuspäivästä! Sopivasti luentoa ja opetusta kuitenkin niin, että oli paljon aikaa itse harjoitella ja pohtia kollegoiden kanssa. Paneelikeskusteluun oli tosi hyvä lopettaa! KIITOS!

-Mikkelin lukion opettaja VESO-päiväkoulutuksesta
Kiitos! Ymmärrän nyt paremmin tekoälyn käyttöä ja mahdollisuuksia. Päivä meni rattoisasti.

-Mikkelin lukion opettaja VESO-päiväkoulutuksesta